Sposób przygotowania:
Śledzie z gruszką w śmietanie
Filety śledziowe zalewamy zimną wodą i moczymy przez 2 godziny. W trakcie zmieniamy wodę minimum 1 raz.
Następnie kroimy śledzie w paski. Dodajemy gruszki pokrojone w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny.
Cebulę kroimy w ćwierćplasterki i również dodajemy do śledzi.
Dodajemy liście laurowe, pieprz, majonez oraz śmietanę, mieszamy.
Wstawiamy śledzie do zamarynowania do lodówki na kilkanaście godzin.
Następnie kroimy śledzie w paski. Dodajemy gruszki pokrojone w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny.
Cebulę kroimy w ćwierćplasterki i również dodajemy do śledzi.
Dodajemy liście laurowe, pieprz, majonez oraz śmietanę, mieszamy.
Wstawiamy śledzie do zamarynowania do lodówki na kilkanaście godzin.