Sposób przygotowania:
Grillowane gruszki Eli z wątróbką i seremprzygotowanie wątróbki
Wątróbkę opłukać i odsączyć. Usunąć z wątróbki błonki i tłuszcz.
przygotowanie wątróbki cd
Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie wątróbki cd
Przygotować listki laurowe, ziarenka ziela angielskiego i majeranek.
przygotowanie wątróbki cd
Na patelni rozgrzać olej, dodać wątróbki, ziele angielskie i liście laurowe. Wątróbkę obsmażyć i oprószyć solą i pieprzem.
przygotowanie wątróbki cd
Do wątróbki dodać cebulę i majeranek. Całość smażyć aż cebula się lekko zrumieni.
przygotowanie sera
Ser camembert pokroić na trójkąciki.
przygotowanie gruszek
Gruszki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Przekroić na pół gruszki razem ze skórką i usunąć gniazda nasienne. Miąższ gruszek skropić sokiem z cytryny.
przygotowanie gruszek cd
Gruszki ułożyć na rozgrzanej patelni grillowej miąższem do dołu i zgrillować. Na blasze położyć gruszki i na nich ułożyć usmażoną wątróbkę.
przygotowanie gruszek cd
Na gruszkach z wątróbką położyć ser. Blachę z gruszkami włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i zapiekać aż ser się rozpuści. Smacznego!
gusia1000