Sposób przygotowania:
Grillowane gruszki Eli z wątróbką i seremprzygotowanie wątróbki

Wątróbkę opłukać i odsączyć. Usunąć z wątróbki błonki i tłuszcz.
przygotowanie wątróbki cd

Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie wątróbki cd

Przygotować listki laurowe, ziarenka ziela angielskiego i majeranek.
przygotowanie wątróbki cd

Na patelni rozgrzać olej, dodać wątróbki, ziele angielskie i liście laurowe. Wątróbkę obsmażyć i oprószyć solą i pieprzem.
przygotowanie wątróbki cd

Do wątróbki dodać cebulę i majeranek. Całość smażyć aż cebula się lekko zrumieni.
przygotowanie sera

Ser camembert pokroić na trójkąciki.
przygotowanie gruszek

Gruszki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Przekroić na pół gruszki razem ze skórką i usunąć gniazda nasienne. Miąższ gruszek skropić sokiem z cytryny.
przygotowanie gruszek cd

Gruszki ułożyć na rozgrzanej patelni grillowej miąższem do dołu i zgrillować. Na blasze położyć gruszki i na nich ułożyć usmażoną wątróbkę.
przygotowanie gruszek cd

Na gruszkach z wątróbką położyć ser. Blachę z gruszkami włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i zapiekać aż ser się rozpuści. Smacznego!
gusia1000