agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

jajecznica z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zawsze możesz przyrządzić jajecznicę ,lecz pewnie wielu z was nie jadło jajecznicy z tuńczykiem.

jajecznica z tuńczykiem

Składniki:

jajecznica z tuńczykiem

 

  • masła,4 jajka,4 łyżki mleka,2 cebulki dymki,puszka tuńczyka w sosie własnym,sól,pieprz

Sposób przygotowania:

jajecznica z tuńczykiem
Pomidory opłukać,pokroić na kawałki.Ułożyć na talerzu razem z pociętą w krążki cebulą.Oprószyć solą i pieprzem,skropić oliwą.Kromki chleba posmarować masłem.Dymkę oczyścić,posiekać .Jajka wbić do miseczki,wymieszać z mlekiem ,solą i pieprzem.Pozostałe masło stopić na patelni,wlać jajka,posypać pokrojoną dymką.Cały czas mieszając ,smażyć jajecznicę około 2 minuty.Zdjąć patelnię z ognia ,dodać osączonego z zalewy,rozdrobnionego tuńczyka.Podawać na pieczywie z sałatką.