mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Jajecznica z tuńczykiem na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na pikantne śniadanko.

Jajecznica z tuńczykiem na ostro

Składniki:

Jajecznica z tuńczykiem na ostro

 

  • 7 dużych jajek
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 puszka czerwonej fasoli konserwowej
  • 1 czubata łyżka masła
  • sól,chilli i słodka papryka w proszku do smaku

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica z tuńczykiem na ostro
Na początku tuńczyka i fasolę odsączyć z zalewy. Jajka rozbić i wrzucić do miski. Dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać masło. Wlać jajka.Dodać sól, szczyptę papryki i chilli.Smażyć energicznie mieszając jajecznicę łyżką. Ściętą jajecznicę układać na talerzach.Tuńczyka wymieszać z fasolą i układać na jajecznicy.Można podawać z ulubionym pieczywem. Smacznego.