DorciaNN

DorciaNN

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Jajecznica z warzywami (papryka, szpinak, pomidor)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 450
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rozpocznij dzień smakiem i zdrowiem! Delikatna jajecznica z kolorowymi warzywami - papryką, szpinakiem i pomidorem - na pełnoziarnistym toście. Łączy w sobie bogactwo smaków i składników odżywczych, dając energię na cały dzień.

Jajecznica z warzywami (papryka, szpinak, pomidor)

Składniki:

Jajecznica z warzywami (papryka, szpinak, pomidor)

Składniki

  • Jajka (2-3 sztuki)
  • Papryka (1 sztuka, pokrojona w paski)
  • Szpinak (garść, umyty i osuszony)
  • Pomidor (1 sztuka, pokrojony w plasterki)
  • Pełnoziarnisty chleb (2 kromki)
  • Olej lub masło do smażenia
  • Sól i pieprz do smaku
  • Natka pietruszki (do posypania)

Sposób przygotowania:

Jajecznica z warzywami (papryka, szpinak, pomidor)
1. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju lub masła.

2. Wrzuć pokrojoną paprykę, pomidora i szpinak. Smaż chwilę, aż warzywa zmiękną.

3. Ubij jajka w miseczce, dopraw solą i pieprzem.

4. Wlej jajka na patelnię z warzywami. Smaż mieszając, aż jajka zetną się.

5. Podawaj na pełnoziarnistym toście, posypane świeżą natką pietruszki.



Gotowe! Teraz możesz cieszyć się zdrową i smaczną jajecznicą z warzywami oraz chrupiącym tostem.