SUPERPRZEPIS

Jajeczno - łososiowe kąski z musztardą

  • 2
         
ocena: 5/5 głosów: 9
Jajeczno - łososiowe kąski z musztardą

Idealne danie na stół Wielkanocny,lub małe spotkanie ze znajomymi

Składniki:

Jajeczno - łososiowe kąski z musztardą

 

  • 6 kromek razowego pieczywa
  • 90 g wędzonego łososia
  • świeży szczypiorek
  • 2 duże łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy z curry Kamisa
  • 2 jajka
  • sól morska do smaku
  • pieprz czarny do smaku

Sposób przygotowania:

Jajeczno - łososiowe kąski z musztardą
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek i miksujemy w rozdrabniaczu razem z wędzonym łososiem i szczypiorkiem. Dodajemy majonez i musztardę i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pastę przekładamy do szprycy. Kieliszkiem lub foremką wykrajamy z kromek chleba małe kółka. Chlebowe kółeczka zapiekamy w tosterze i układamy na talerzyku. Na każdym kółku nakładamy szprycą porcję pasty i dekorujemy szczypiorkiem.