Sposób przygotowania:
Jajeczno-warzywne muffinkiETAP 1:
Warzywa umyć i osuszyć. Cukinię pokroić w kostkę średniej wielkości. Dodać drobno pokrojoną papryczkę peperoni.
ETAP 2:
Biała paprykę pokroić w średnią wielkość a suszone pomidory drobno.
ETAP 3:
Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do reszty składników. Dokładnie wymieszać. Doprawić lekko solą, oraz mocniej pieprzem i całymi ziołami.
ETAP 4:
Do misy miksera wbić jajka, dodać sól i zmiksować aż się spienią. W między czasie ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać do jajek i wymieszać.
ETAP 5:
Mieszankę jajeczno-serową dodać do warzyw i dokładnie wszystko łyżką wymieszać. Przełożyć do silikonowych foremek na muffinki i piec około 20-30 minut w 180 st, aż jajka się zetną a ser rozpuści. Smacznego!