Sposób przygotowania:
Muffinki cukiniowe z krakersową posypką
1. Mąkę przesiać do miski. Dodać proszek do pieczenia, sporą szczyptę czarnego pieprzu i oregano oraz sól, dokładnie połączyć. Cukinię umyć i zetrzeć na tarce o średnich oczkach, lekko odcisnąć z soku, który się wytworzył w czasie ścierania. 2. W suchych składnikach zrobić dołek, wsypać startą cukinię, 2 łyżki startego, żółtego sera, dodać masło i stopniowo wlać mleko, tyle by utworzyło się bardzo gęste, wilgotne ciasto, dokładnie wymieszać. 3. Krakersy połamać na mniejsze kawałki (ale nie kruszyć ich całkowicie), wymieszać z resztą startego, żółtego sera. Sześć zagłębień w formie na muffinki wyłożyć papierowymi papilotkami. Do papilotek nałożyć ciasto (nieco więcej niż 3/4 wysokości), wierzch posypać krakersami z serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C, piec przez 15-20 minut (w zależności od piekarnika) na złoty kolor.
marietta
olusssiAA
Dziękuję :)