Sposób przygotowania:
Jajka a la mimoza
Jajka ugotować na twardo,obrać ze skorupek, przekroić na połówki i wyjąć żółtka.
Na talerzu rozłożyć umyte,osuszone liście sałaty, na liściach poukładać plasterki pomidorów,lekko je oprószyć solą i pieprzem.
Na pomidorach ułożyć połówki białek.
Trzy żółtka odłożyć a resztę rozetrzeć z majonezem ,musztardą oraz posiekaną natką pietruszki,dodać sól i pieprz do smaku.
Tak przygotowanym farszem napełnić białka jajek.
Całość posypać rozkruszonymi żółtkami.
Na talerzu rozłożyć umyte,osuszone liście sałaty, na liściach poukładać plasterki pomidorów,lekko je oprószyć solą i pieprzem.
Na pomidorach ułożyć połówki białek.
Trzy żółtka odłożyć a resztę rozetrzeć z majonezem ,musztardą oraz posiekaną natką pietruszki,dodać sól i pieprz do smaku.
Tak przygotowanym farszem napełnić białka jajek.
Całość posypać rozkruszonymi żółtkami.
gusia1000
BozenaMatuszczyk