ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Jajka chrzanowe z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonałe na przystawkę bądź przekąskę.

Jajka chrzanowe z koperkiem

Składniki:

Jajka chrzanowe z koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Jajka chrzanowe z koperkiem
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie co ułatwi późniejsze obieranie i zapobiegnie pęknięciu jaj. Studzimy. Obieramy z łupinek. Przekrawamy na pół wzdłuż. Wyjmujemy żółtka do miseczki. Do żółtek dodajemy majonez, chrzan oraz posiekany drobno, umyty wcześniej koperek. Masę doprawiamy odrobiną soli i szczyptą pieprzu. Wszystko mieszamy i powstałym nadzieniem faszerujemy wydrążone wcześniej białka. Jajeczka dekorujemy gałązkami koperku.

Tagi:

jajko jajka