Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Jajka faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jajka na piątek, w sam raz taki przepis

Jajka faszerowane

Składniki:

Jajka faszerowane

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane
Do garnka wlać wodę, dodać sól, zagotować.
Do wrzącej wody włożyć jajka, ugotować.
Jaja ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż, wyjąc żółtka.
Śledzie odfiletować, obrać z ości, zemleć razem z żółtkami.
Do zmielonej masy dodać 2 łyżki majonezu, utrzeć na pulchną masę. Nakładać nadzienie do połówek białek, tak aby miały kształt całego jajka.
Ułożyć na półmisku, oblać resztą majonezu.
Posypać posiekanym szczypiorkiem.