Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane
Do garnka wlać wodę, dodać sól, zagotować.
Do wrzącej wody włożyć jajka, ugotować.
Jaja ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż, wyjąc żółtka.
Śledzie odfiletować, obrać z ości, zemleć razem z żółtkami.
Do zmielonej masy dodać 2 łyżki majonezu, utrzeć na pulchną masę. Nakładać nadzienie do połówek białek, tak aby miały kształt całego jajka.
Ułożyć na półmisku, oblać resztą majonezu.
Posypać posiekanym szczypiorkiem.
Do wrzącej wody włożyć jajka, ugotować.
Jaja ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż, wyjąc żółtka.
Śledzie odfiletować, obrać z ości, zemleć razem z żółtkami.
Do zmielonej masy dodać 2 łyżki majonezu, utrzeć na pulchną masę. Nakładać nadzienie do połówek białek, tak aby miały kształt całego jajka.
Ułożyć na półmisku, oblać resztą majonezu.
Posypać posiekanym szczypiorkiem.