Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Jajka faszerowane

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jajka ugotować, obrać, przekroić na połówki. Wołowinę drobno pokroić i

Jajka faszerowane

Składniki:

Jajka faszerowane

 

  • 4 jajka
  • 10 dag wędzonej wołowiny
  • 10 dag serka wiejskiego
  • łyżeczka drobno pokrojonych korniszonów
  • łyżeczka musztardy
  • łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • sok z 1 cytryny
  • sałata do dekoracji
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane
Jajka ugotować, obrać, przekroić na połówki. Wołowinę drobno pokroić i wymieszać z korniszonami, serkiem wiejskim, musztardą, natką pietruszki i sokiem z cytryny. Powstałą masę nakładać na połówki jajek, doprawić solą oraz pieprzem. Podawać na liściach sałaty.