dunaj-n

dunaj-n

Kucharz
[Przepisów: 7]

Jajka faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Wszyscy kochamy jajka, a ta przystawka - palce lizać!

Jajka faszerowane

Składniki:

Jajka faszerowane

 

  • 6-7 jajek
  • 10dkg baleronu (lub szynki)
  • 1 łyżeczka masła
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • chrzan
  • majonez

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane
Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu delikatnie wyjmujemy żółtka. Dodajemy do nich wędlinę drobniutko pokrojoną i tak samo pokrojony szczypiorek. Do tego dodajemy masło i wszystko lekko rozgniatamy i mieszamy. Na końcu dodajemy chrzan i majonez (wedle uznania) i jeśli jest taka potrzeba doprawiamy sola. Smacznego.