slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 941]

Jajka faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na pyszne jajka faszerowane pastą z żółtek i żółtego sera w sam raz na pyszną przekąskę. Polecam

Jajka faszerowane

Składniki:

Jajka faszerowane

 

  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka startego żółtego sera(np. Gouda)
  • szczypta soli, pieprzu i kurkumy

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane
Jajka obieramy ze skorupek i przekrajamy na pół. Żółtka delikatnie wyjmujemy z białek i przekładamy do miseczki.

Białka odkładamy na talerzyk. Żółtka rozdrabniamy widelcem.

Do żółtek dodajemy majonez, starty ser i przyprawy. Mieszamy dokładnie. Dłonie zwilżamy lekko i formujemy z masy kulki wielkości orzecha włoskiego. Do każdego białka w miejsce żółtka wkładamy kulkę masy jajecznej.

Dekorujemy.