Statek_Matka

Statek_Matka

Kucharz
[Przepisów: 14]

jajka faszerowane 9

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

dla miłośników jajek, trochę inaczej

jajka faszerowane 9

Składniki:

jajka faszerowane 9

 

  • 10 jajek
  • ok 20 dkg salami paprykowego
  • ok 20 dkg sera żółtego
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 duża cebula
  • ok. 1/2 majonezu
  • 1-2 łyżeczki musztardy
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany

 

Sposób przygotowania:

jajka faszerowane 9
jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. przekrawamy wzdłuż na pół, żółtka odkładamy do osobnej miski, rozgniatamy je widelcem. dodajemy bardzo drobno pokrojone salami, ser żółty, ogórki, cebulę. wszystkie składniki mieszamy razem z majonezem, musztardą i przyprawami. proponuję dać sporo czosnku i pieprzu, żeby farsz był wyrazisty. tak przygotowanym farszem napełniamy połówki jajek żeby powstało całe ( najlepiej robi się to łyżeczką do herbaty). jajka układamy na półmisku. można udekorować je, posiekanym szczypiorkiem, pietruszką lub papryką