Sposób przygotowania:
Łosoś w sosie cytrynowo- koperkowym
Z łososia ostrym nożykiem odciąć skore, pokroić w paski. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem.
Sos cytrynowo-koperkowy:
W rondelku lub w głębokiej patelni rozgrzać masło, wsypać umyty, posiekany koperek. Po chwili wlać sok z cytryny oraz skórkę. Na koniec dodać słodką śmietankę, doprawić solą i pieprze. Całość dokładnie wymieszać, pozostawić na gazie kolejne 2 min. Gotowym sosem polać łososia.
Piec ok 15 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
Podawać np. z pieczonymi ziemniakami i sałatką ze świeżych warzyw.
Sos cytrynowo-koperkowy:
W rondelku lub w głębokiej patelni rozgrzać masło, wsypać umyty, posiekany koperek. Po chwili wlać sok z cytryny oraz skórkę. Na koniec dodać słodką śmietankę, doprawić solą i pieprze. Całość dokładnie wymieszać, pozostawić na gazie kolejne 2 min. Gotowym sosem polać łososia.
Piec ok 15 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
Podawać np. z pieczonymi ziemniakami i sałatką ze świeżych warzyw.
danielek
mocsłodkości
Martyna12
Super :) Smacznego :)
Martyna12
Zgadzam się, jest pyszny :) Smacznego :)
robaczek
Martyna12
Polecam spróbować, jest pyszny :)
skuter5
Czekoladka 2