Sposób przygotowania:
Glazurowane skrzydełka
Skrzydełka umyć osuszyć, zalać coca-colą tak by mięso było całe zakryte.
Odstawić na dwie godz do lodówki.
Powstały płyn odlać,skrzydełka dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym.
Podzielić na trzy części odrzucając lotki.
Mięso oprószyć słodką i ostrą papryką mieloną oraz przyprawą do kurczaka.
Smażyć na rozgrzanym oleju, na rumiano z obu stron.
Do mięsa wlać coca-colę oraz miód ponownie je zakrywając.
Dusić na minimalnym gazie do powstania gęstej glazury.
Dokładnie lecz delikatnie przemieszać skrzydełka by każdy kawałek pokryła glazura.
Podawać np. jako przekąska do piwa czy też danie obiadowe z ziemniakami i sałatką.
Odstawić na dwie godz do lodówki.
Powstały płyn odlać,skrzydełka dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym.
Podzielić na trzy części odrzucając lotki.
Mięso oprószyć słodką i ostrą papryką mieloną oraz przyprawą do kurczaka.
Smażyć na rozgrzanym oleju, na rumiano z obu stron.
Do mięsa wlać coca-colę oraz miód ponownie je zakrywając.
Dusić na minimalnym gazie do powstania gęstej glazury.
Dokładnie lecz delikatnie przemieszać skrzydełka by każdy kawałek pokryła glazura.
Podawać np. jako przekąska do piwa czy też danie obiadowe z ziemniakami i sałatką.
SylaUla