Sposób przygotowania:
Parówki w cieście serowym
Składniki przygotowane na ciasto dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki minimum na 1 h.
(Z braku czasu ciasta można nie chłodzić, ale po odstaniu jest ono bardziej gęste i lepiej przylegające do kiełbasek.)
Następnie należy rozgrzać olej do głębokiego smażenia.
Każdą parówkę przekroić na pół i dokładnie obtoczyć w cieście oraz później w mące.
(Obtaczanie w mące sprawi, że ciasto będzie lekko chrupiące.)
Kiełbaski smażyć do momentu zarumienienia się ciasta, a następnie osuszyć na ręczniku papierowym.
(Z braku czasu ciasta można nie chłodzić, ale po odstaniu jest ono bardziej gęste i lepiej przylegające do kiełbasek.)
Następnie należy rozgrzać olej do głębokiego smażenia.
Każdą parówkę przekroić na pół i dokładnie obtoczyć w cieście oraz później w mące.
(Obtaczanie w mące sprawi, że ciasto będzie lekko chrupiące.)
Kiełbaski smażyć do momentu zarumienienia się ciasta, a następnie osuszyć na ręczniku papierowym.
SylaUla
ciasteczka
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
biedroneczki