bietka

bietka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 136]

Jajka faszerowane białym serem i tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Jajka faszerowane na Wielkanocnym stole muszą być u mnie obowiązkowo i to z różnymi dodatkami. Te z białym serem i tuńczykiem są pyszne.

Jajka faszerowane białym serem i tuńczykiem

Składniki:

Jajka faszerowane białym serem i tuńczykiem

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane białym serem i tuńczykiem
Jajka gotujemy, studzimy i obieramy. Kroimy wzdłuż na połówki i wyjmujemy żółtka.

Biały ser miksujemy w blenderze, dodajemy do niego tuńczyka, żółtka i doprawiamy pieprzem i solą. W razie potrzeby można dodać majonez albo śmietanę (ja nie dodawałam).

Gotowy farsz przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy nim połówki białek.

Jajka układamy na listkach sałaty i dekorujemy dowolnie.