Sposób przygotowania:
Galaretka wiosenna
Jajka ugotować na twardo, obrać i wystudzić. Groszek zielony, najlepiej mrożony ( wtedy ma piękny kolor) przelać gorącą wodą na sicie, nie gotować. Zostawić do wystudzenia.
Szynkę pokroić w grubszą kostkę. Ugotowane ziemniaki i marchewkę pokroić w kosteczkę. W gorącym rosole rozpuścić zwykłą żelatynę i pozostawić do lekkiego wystudzenia.
Jeśli nie mamy rosołu można użyć żelatynę z przyprawami, która jest już przyprawiona. Śmietankę połączyć z sosem, mieszając połączyć z bulionem z żelatyną oraz warzywami.
Podłużną formę wyłożyć folią spożywczą, na dnie ułożyć gotowane jajka, zalewamy przygotowaną masą, wstawić do lodówki do stężenia. Moja siedziała w lodówce przez noc.
Po wyjęciu z lodówki ułożyć na półmisku i dowolnie udekorować. Zamiast szynki równie dobrze można użyć wędzonego łososia.
Szynkę pokroić w grubszą kostkę. Ugotowane ziemniaki i marchewkę pokroić w kosteczkę. W gorącym rosole rozpuścić zwykłą żelatynę i pozostawić do lekkiego wystudzenia.
Jeśli nie mamy rosołu można użyć żelatynę z przyprawami, która jest już przyprawiona. Śmietankę połączyć z sosem, mieszając połączyć z bulionem z żelatyną oraz warzywami.
Podłużną formę wyłożyć folią spożywczą, na dnie ułożyć gotowane jajka, zalewamy przygotowaną masą, wstawić do lodówki do stężenia. Moja siedziała w lodówce przez noc.
Po wyjęciu z lodówki ułożyć na półmisku i dowolnie udekorować. Zamiast szynki równie dobrze można użyć wędzonego łososia.