Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane pieczarkami
1. Jajka gotujemy na twardo.
2. Cebulkę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
3. Pieczarki myjemy i kroimy drobno lub ścieramy na tarce o grubych oczkach.
4. Szczypiorek siekamy na drobne kawałeczki.
5. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulkę, a następnie dodajemy pieczarki i dusimy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem.
6. Do miseczki przekładamy podsmażone pieczarki, dodajemy żółtka z ugotowanych jajek oraz szczypiorek.
7. Dodajemy majonez oraz ewentualnie sól i pieprz. Wszystko mieszamy razem.
8. Tak przygotowaną masę wypełniamy białka ugotowanych jajek.
9. Dekorujemy szczypiorkiem lub natką pietruszki.
2. Cebulkę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
3. Pieczarki myjemy i kroimy drobno lub ścieramy na tarce o grubych oczkach.
4. Szczypiorek siekamy na drobne kawałeczki.
5. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulkę, a następnie dodajemy pieczarki i dusimy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem.
6. Do miseczki przekładamy podsmażone pieczarki, dodajemy żółtka z ugotowanych jajek oraz szczypiorek.
7. Dodajemy majonez oraz ewentualnie sól i pieprz. Wszystko mieszamy razem.
8. Tak przygotowaną masę wypełniamy białka ugotowanych jajek.
9. Dekorujemy szczypiorkiem lub natką pietruszki.