allice

allice

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Jajka faszerowane fetą i szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie danie na imprezę.

Jajka faszerowane fetą i szczypiorkiem

Składniki:

Jajka faszerowane fetą i szczypiorkiem

 

  • 6 jajek ugotowanych na twardo,
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany,
  • 1-2 łyżki drobno siekanego szczypiorku
  • 3-4 łyżki fety
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane fetą i szczypiorkiem
Jajka przeciąc na pół, wyjąc żółtka. Fetę i żółtka rozetrzec łyżką na gładką masę, dodac pieprz do smaku i szczypiorek. Wymieszac. Białka jajek napełnic farszem. Przed podaniem schłodzic w lodówce.