Ag.Zetka

Ag.Zetka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 418]

Jajka faszerowane pastą curry z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Już niedługo Wielkanoc, więc czas testować przepisy na dania, które zamierzamy przygotować na świąteczny stół, np. na jajka faszerowane.

Jajka faszerowane pastą curry z koperkiem

Składniki:

Jajka faszerowane pastą curry z koperkiem

 

  • 2 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 1/2 pęczka koperku
  • 2-3 łyżeczki curry
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pastą curry z koperkiem
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, przekrajamy na pół, wyjmujemy żółtka.

Żółtka rozdrabniamy, łączymy z majonezem (w wersji light: majonez można połączyć z jogurtem greckim), posiekanym koperkiem, przyprawą curry, solą i pieprzem.

Farszem uzupełniamy otwory po wyjętych żółtkach.

Smacznego!