Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Jajka faszerowane pastą serowo-chrzanową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szybka przekąska na mały głód :)

Jajka faszerowane pastą serowo-chrzanową Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jajka faszerowane pastą serowo-chrzanową

 

  • jajka (w zależności od ilości jaką chcemy przygotować) składniki podaje na 2 jajka
  • 2 łyżki twarożku wiejskiego
  • łyżeczka chrzanu tartego
  • pół pęczka szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pastą serowo-chrzanową
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy z łupek i kroimy na połówki, żółtka wyciągamy. Przygotowujemy pastę serowo-chrzanową. Do miseczki wkładamy 2 łyżki twarożku który rozcieramy z solą i pieprzem, dokładamy łyżeczkę startego chrzanu i wszystko dokładnie mieszamy, dodajemy posiekany szczypiorek i doprawiamy do smaku. Jajka (białka) faszerujemy przygotowaną pastą, posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego
Jajka faszerowane pastą serowo-chrzanową
Przygotowanie pasty - roztarty twarożek wiejski z chrzanem i szczypiorkiem