Sposób przygotowania:
Babka kokosowa
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Do ubitych białek partiami dodajemy drobny cukier. Gdy cukier połączy się z białkami dodajemy partiami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz olej. Do powstałego ciasta dodajemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy.
Całość przelewamy do wysmarowanej i wysypanej mąką formy na babkę. Pieczemy w 180 st przez około 50-60 minut.
Upieczoną babkę studzimy i układamy na kratce.
Do rondelka dajemy czekoladę z mlekiem. Na małym ogniu doprowadzamy do rozpuszczenia i połączenia składników. Gotową czekoladą polewamy babkę i dowolnie dekorujemy.
Całość przelewamy do wysmarowanej i wysypanej mąką formy na babkę. Pieczemy w 180 st przez około 50-60 minut.
Upieczoną babkę studzimy i układamy na kratce.
Do rondelka dajemy czekoladę z mlekiem. Na małym ogniu doprowadzamy do rozpuszczenia i połączenia składników. Gotową czekoladą polewamy babkę i dowolnie dekorujemy.
BozenaMatuszczyk
Bardzo lubię ciasta i babki z kokosem dlatego też bardzo często boki tortu obkładam własnie kokosem.;)