dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Jajka faszerowane pieczarkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jajka faszerowane układamy na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty.

Jajka faszerowane pieczarkami.

Składniki:

Jajka faszerowane pieczarkami.

 

  • 4 jajka
  • ok 10 dag pieczarek
  • 1 łyżeczka posiekanego koperku
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżka tłuszczu do smażenia (najlepiej masło)

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pieczarkami.
Jajka gotujemy na twardo (ok. 10 min). Studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie kroimy wzdłuż i wyjmujemy żółtka. Pieczarki kroimy w kostkę i smażymy na maśle. Ostudzone pieczarki z żółtkami mielimy, przyprawiamy solą i pieprzem i dodajemy drobno posiekany koperek. Tak przygotowanym farszem napełniamy połówki białek i układamy na półmisku. Smacznego.