zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2320]

Jajka faszerowane schabem i roszponką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

W faszerowanych jajkach super jest to, że możemy sobie kombinować z farszami, zawsze inne i równie smaczne.

Jajka faszerowane schabem i roszponką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka faszerowane schabem i roszponką

 

  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • 5 plastrów gotowanego schabu
  • 1 garść roszponki
  • 1 łyżeczka chrzanu ( użyłam ze słoiczka )
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz czarny

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane schabem i roszponką
Ugotowane jajka obrać, przekroić na połówki i wyjąć z nich żółtka, które przełożyć do miseczki. Plastry schabu pokroić drobno w kosteczkę a roszponkę posiekać. Dodać do żółtek, potem dodać chrzan, majonez i przyprawy i wymieszać farsz. Gotowym farszem napełnić połówki białek i ułożyć jajka na talerzu na liściach sałaty.
Jajka faszerowane schabem i roszponką
Etap 1 Ugootwane jajka przeciąc na pół i wydrążyć żółtka
Jajka faszerowane schabem i roszponką
Etap 2 Do miseczki wrzucić żółtka i resztę składników
Jajka faszerowane schabem i roszponką
Etap 3 Wymieszać farsz i napełnić nim białka