Sposób przygotowania:
Jajka nadziewane pieczarkami
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. wsypać obrane i pokrojone pieczarki. Dodać paprykę, pieprz mielony, sól czosnkową i smażyć do miękkości pieczarek (około 10 minut na średnim ogniu). Pieczarki zmiksować pałką blendera i wymieszać z tartą bułką.
Jajka ugotować w osolonej wodzie (lepiej obiera się ze skorupek) zalać zimną wodą i wylać. Wystudzić i obrać ze skorupek.
Jajka przekroić na połowę wzdłuż, wyjąć delikatnie łyżeczką żółtka do miski. Widelcem pognieść z pieczarkami.
Łyżeczką napełniać puste miejsce po żółtkach do pełna, jajka układać na talerzu i posypać natką pietruszki.
Jajka ugotować w osolonej wodzie (lepiej obiera się ze skorupek) zalać zimną wodą i wylać. Wystudzić i obrać ze skorupek.
Jajka przekroić na połowę wzdłuż, wyjąć delikatnie łyżeczką żółtka do miski. Widelcem pognieść z pieczarkami.
Łyżeczką napełniać puste miejsce po żółtkach do pełna, jajka układać na talerzu i posypać natką pietruszki.