eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1695]

Książka Kucharska: Przystawki jajeczne na Wielkanoc

Jajka faszerowane szpinakiem \\\\\\eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Jajka z farszem z żółtek i szpinaku z majonezem.

Jajka faszerowane szpinakiem \\\\\\eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane szpinakiem \\\\\\eli

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane szpinakiem \\\\\\eli
Szpinak rozmrozić,odparować i przyprawić do smaku solą,pieprzem,czosnkiem,gałką muszkatołową,wymieszać i ostudzić.Jajka gotować w osolonej wodzie przez 10 minut.Odlać wrzątek,zalać jajka zimną wodą i obrać ze skorupek.Jajka przekroić wzdłuż na połówki i wyjąć żółtka.Żółtka rozgnieść widelcem,dodać szpinak,majonez i wymieszać.Farsz nakładać do szprycki do kremu i wyciskać rozetki do białek.Jajka ułożyć na półmisku i udekorować bukszpanem,kurczaczkami i jajeczkami.Smacznego!
Jajka faszerowane szpinakiem \\\\\\eli
Ugotowane jajka przekroić wzdłuż na połówki i wyjąć żółtka.
Jajka faszerowane szpinakiem \\\\\\eli
Przekrojone i pozbawione żółtek białka ułożyć na półmisku.
Jajka faszerowane szpinakiem \\\\\\eli
Do rozgniecionych żółtek dodać przyprawiony szpinak,majonez i wymieszać.
Jajka faszerowane szpinakiem \\\\\\eli
Farsz nakładać do szprycki do kremu i wyciskać rozetki do białek.