gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1006]

Jajka faszerowane szynką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajka faszerowane szynką to świetna propozycja na śniadanie lub imprezę jako przystawka. Polecam przepis.

Jajka faszerowane szynką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka faszerowane szynką

 

  • 6 jajek,
  • 200 g ulubionej szynki,
  • 3 łyżki majonezu,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka płaska pieprzu ziołowego,
  • pół łyżeczki słodkiej papryki,
  • pęczek szczypiorku.

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane szynką
Jajka gotujemy na twardo (7 minut). Studzimy i obieramy. Kroimy na pół. Łyżeczką wyjmujemy żółtka.

Szynkę kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z żółtkami, solą, pieprzem czarnym, pieprzem ziołowym, słodką papryką i majonezem. Wykładamy na białka.

Szczypiorek szatkujemy i posypujemy jajka.

Przechowujemy w lodówce.

Smacznego
Jajka faszerowane szynką
Jajka gotujemy na twardo (7 minut). Studzimy i obieramy. Kroimy na pół. Łyżeczką wyjmujemy żółtka. Szynkę kroimy w drobną kostkę.
Jajka faszerowane szynką
Mieszamy z żółtkami, solą, pieprzem czarnym, pieprzem ziołowym, słodką papryką i majonezem.
Jajka faszerowane szynką
Przygotowany farsz wykładamy na białka jajek.