Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane szynką parmeńską i rukolą
Jajka gotujemy na twardo, a gdy ostygną, obieramy, przecinamy na połówki i delikatnie wyjmujemy żółtka.
Rozgniatamy żółtka widelcem, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę szynkę parmeńską raz majonez i mieszamy. Rukolę myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Dodajemy do farszu. Przyprawiamy do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Faszerujemy jajka.
Rozgniatamy żółtka widelcem, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę szynkę parmeńską raz majonez i mieszamy. Rukolę myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Dodajemy do farszu. Przyprawiamy do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Faszerujemy jajka.
BozenaMatuszczyk
Di bloguje
halina