Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Jajka faszerowane szynką parmeńską i rukolą

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne jajka z szynką parmeńską i rukolą. Dobre na śniadanie i jako posiłek do zabrania do pracy.

Jajka faszerowane szynką parmeńską i rukolą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka faszerowane szynką parmeńską i rukolą

 

  • jajka 5 szt
  • szynka parmeńska 50 gram
  • rukola 1 duża garść
  • majonez 2 łyżki
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane szynką parmeńską i rukolą
Jajka gotujemy na twardo, a gdy ostygną, obieramy, przecinamy na połówki i delikatnie wyjmujemy żółtka.

Rozgniatamy żółtka widelcem, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę szynkę parmeńską raz majonez i mieszamy. Rukolę myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Dodajemy do farszu. Przyprawiamy do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.

Faszerujemy jajka.
Jajka faszerowane szynką parmeńską i rukolą
Jajka gotujemy na twardo, a gdy ostygną, obieramy, przecinamy na połówki i delikatnie wyjmujemy żółtka.
Jajka faszerowane szynką parmeńską i rukolą
Rozgniatamy żółtka widelcem, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę szynkę parmeńską raz majonez i mieszamy.
Jajka faszerowane szynką parmeńską i rukolą
Rukolę myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Dodajemy do farszu.