Sposób przygotowania:
Bułeczki pszenno-ryżowe
Mąki przesiać do miski, dodać drożdże, sól i cukier.
Wymieszać.
Wlać masło oraz mleko.
Wyrobić odchodzące od dłoni ciasto.
Odstawić na godz do wyrośnięcia ( Ciasto rośnie powoli i nie jest tak puszyste jak na samej mące pszennej)
Ciasto ponownie wyrobić, uformować małe bułeczki.
Bułeczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, każdą naciąć.
Pozostawić na kolejne 15 min.
Piec 30/35 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
Wymieszać.
Wlać masło oraz mleko.
Wyrobić odchodzące od dłoni ciasto.
Odstawić na godz do wyrośnięcia ( Ciasto rośnie powoli i nie jest tak puszyste jak na samej mące pszennej)
Ciasto ponownie wyrobić, uformować małe bułeczki.
Bułeczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, każdą naciąć.
Pozostawić na kolejne 15 min.
Piec 30/35 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
mocsłodkości
Martyna12
Dokładnie :) Dziękuję :)