Sposób przygotowania:
Drożdżówki z twarogiem i borówkamiETAP 1:
Do miski wkruszyć drożdże , wlać ciepłe mleko , wsypać cukier, sól oraz mąkę.
Składniki wymieszać razem do powstania gęstości kwaśnej śmietany.
Odstawić na 20-15 min do wyrośnięcia.
Do miski wsypać mąkę i cukier, wlać mleko oraz masło. Wyrobić gładkie , elastyczne ciasto.
Odstawić na 1 godzinę w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
ETAP 2:
Dodatki: Twaróg przełożyć do miski, dodać śmietanę, cukier puder oraz borówki.
Całość dokładne wymieszać.
Ciasto: Ciasto podzielić na kawałki ( np. 6)
Każdy kawałek ponownie podzielić na 3 części, każdą rozwałkować, rozsmarować farsz, zwinąć w rulon.
ETAP 3:
Z 3 rulonów z twarogiem, zapleść warkocz.
ETAP 4:
Drożdżówki umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować roztrzepanym białkiem.
Pozostawić na kolejne 10 min.
ETAP 5:
Piec 35-40 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
skuter5
biedroneczki
Martyna12
Dziękuję bardzo :) Faktycznie, wyszły bardzo smaczne :)
Martyna12
Dziękuję bardzo :) Proszę się częstować :)
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki
biedroneczki