gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Książka Kucharska: Przystawki jajeczne na Wielkanoc

Jajka faszerowane szynką i ćwikłą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Pyszne jajka z szynką i cwikłą z chrzanem

Jajka faszerowane szynką i ćwikłą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka faszerowane szynką i ćwikłą

 

  • 5 jajek
  • 15 dkg szynki gotowanej
  • 1 ogórek korniszon
  • 2 łyżki majonezu
  • 2-3 łyzeczki cwikły z chrzanem
  • zółtka
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane szynką i ćwikłą
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie 10 minut. Studzimy obieramy ze skorupek,przecinamy na pół wyjmujemy zółtka. Szynkę ,ogórek i szczypiorek drobno kroimy,dodajemy zółtka,majonez i cwikłę z chrzanem ,całosc dobrze wymieszać. Farszem napełnić połówki jajek ,górę jajka dowolnie udekorować i posypać pokrojonym szczypiorkiem. Takie jajka mozna podać na stół świąteczny ale nie tylko.POLECAM ! ! !
Jajka faszerowane szynką i ćwikłą
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie.
Jajka faszerowane szynką i ćwikłą
Dopokrojonej szynki i ogórka dodajemy majonez.
Jajka faszerowane szynką i ćwikłą
Półmisek na jajka mozna dowolnie udekorować.