Sposób przygotowania:
Mini rolada brokułowa
1. Brokuła podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie do miękkości i rozgnieść widelcem.
2.Twarożek utrzeć z przyprawami, połączyć z brokułem.
3. Mięso mielone połączyć z rozmoczoną, ale odciśniętą bułką. Dodać jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku przyprawami dokładnie wymieszać.
4. Na papierze do pieczenia rozłożyć farsz mięsny, nałożyć farsz brokułowy.
5. Zwinąć w rulon ściągając papier, włożyć do foremki lekko wysmarowanej i wysypanej tartą bułką foremki, Zapiekać 60 min w temperaturze 190 stopni.
2.Twarożek utrzeć z przyprawami, połączyć z brokułem.
3. Mięso mielone połączyć z rozmoczoną, ale odciśniętą bułką. Dodać jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku przyprawami dokładnie wymieszać.
4. Na papierze do pieczenia rozłożyć farsz mięsny, nałożyć farsz brokułowy.
5. Zwinąć w rulon ściągając papier, włożyć do foremki lekko wysmarowanej i wysypanej tartą bułką foremki, Zapiekać 60 min w temperaturze 190 stopni.
gusia1000