Sposób przygotowania:
Wiosenne mini torciki
1. pasta nr 1 z tuńczyka i sera białego; ser biały włożyć do miski, dodać odsączonego tuńczyka doprawić solą, pieprzem , papryką słodką wszystko zmiksować na jednolitą masę.
2. pasta nr 2 pasta jajeczna ze szczypiorkiem-ugotowane na twardo jajka obrać rozgnieść widelcem dodać pieprzu, soli, pokrojonego szczypiorku, dodać majonez, wymieszać.
3. pasta nr 3 - ser biały zmiksować z solą, pieprzem oraz jogurtem naturalnym.
4. Kromkę chleba posmarować pastą nr 1, nałożyć 2 kromkę posmarować pastą nr 2, nałożyć 3 kromkę posmarować pastą nr 1, nałożyć ostatnią kromkę.
5. Dokładnie docisnąć, cały torcik posmarować pastą nr 3 udekorować nowalijkami wiosennymi.
Torciki włożyć do lodówki na kilka godzin albo najlepiej na całą noc.
2. pasta nr 2 pasta jajeczna ze szczypiorkiem-ugotowane na twardo jajka obrać rozgnieść widelcem dodać pieprzu, soli, pokrojonego szczypiorku, dodać majonez, wymieszać.
3. pasta nr 3 - ser biały zmiksować z solą, pieprzem oraz jogurtem naturalnym.
4. Kromkę chleba posmarować pastą nr 1, nałożyć 2 kromkę posmarować pastą nr 2, nałożyć 3 kromkę posmarować pastą nr 1, nałożyć ostatnią kromkę.
5. Dokładnie docisnąć, cały torcik posmarować pastą nr 3 udekorować nowalijkami wiosennymi.
Torciki włożyć do lodówki na kilka godzin albo najlepiej na całą noc.
gosia56
BozenaMatuszczyk
Miło mi Gosiu. Pozdrawiam.;)
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję serdecznie Justyna;)