BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 800]

Wiosenne mini torciki

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Polecam pyszne mini torciki z chleba tostowego z pysznymi pastami na smaczne śniadanie dla dużych i małych smakoszy,

Wiosenne mini torciki

Składniki:

Wiosenne mini torciki

 

  • chleb tostowy pszenny,
  • 1 puszka tuńczyka,
  • 250 g. twarogu białego,
  • 250 g. tłustego twarogu,
  • 5 jajek ugotowanych na twardo,
  • majonez,
  • szczypiorek,
  • pietruszka zielona,
  • pęczek rzodkiewki,
  • sałata zielona,
  • pomidorki szery,
  • ogórek zielony,
  • sól,
  • pieprz mielony.
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej,
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego ( gęstego),

Sposób przygotowania:

Wiosenne mini torciki
1. pasta nr 1 z tuńczyka i sera białego; ser biały włożyć do miski, dodać odsączonego tuńczyka doprawić solą, pieprzem , papryką słodką wszystko zmiksować na jednolitą masę.

2. pasta nr  2 pasta jajeczna ze szczypiorkiem-ugotowane na twardo jajka obrać rozgnieść widelcem dodać pieprzu, soli, pokrojonego szczypiorku, dodać majonez, wymieszać.

3. pasta nr  3 - ser biały zmiksować z solą, pieprzem oraz jogurtem naturalnym.

4. Kromkę chleba posmarować pastą nr 1, nałożyć 2 kromkę posmarować pastą nr  2, nałożyć 3 kromkę posmarować pastą nr 1, nałożyć ostatnią kromkę.

5. Dokładnie docisnąć, cały torcik posmarować pastą nr  3 udekorować nowalijkami wiosennymi.

Torciki włożyć do lodówki na kilka godzin albo najlepiej na całą noc.