Sposób przygotowania:
Tatar z łososiaETAP 1:
Łososia rozdrabniamy. Dodajemy do niego pokrojony koperek i dokładnie mieszamy. Całość skrapiamy sokiem z limonki. Doprawiamy do smaku i wlewamy łyżeczkę oleju lnianego. Mieszamy i dajemy na 10 minut do lodówki
ETAP 2:
Wydrążony z awokado miąższ skrapiamy sokiem z limonki, by nie ściemniał po czym rozgniatamy go na papkę i doprawiamy do smaku. Obranego ogórka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Odciskamy go, by pozbyć się nadmiaru soku.
ETAP 3:
Tak przygotownaego ogórka mieszamy z drobniutko pokrojoną cebulą oraz łyżeczką oleju lanianego, szczyptą soli i pieprzu.
ETAP 4:
Wnętrze małej miseczki wykłądamy folią spożywczą. Na dno dajemy warstwę z łososia, na którą układamy warstwę z ogórkiem. Na wierzchu rozsmarowujemy pastę z awokado. Całość chłodzimy w lodówce. Przekładamy na talerzyk i dowolnie dekorujemy.
Smacznego
zbysiowa