Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane twarożkiem i siemieniem lnianym
Sześć jajek ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić je na pół i wyjąć żółtka.
Do wysokiego naczynia włożyć 25 dag twarogu, szczyptę koperku i siemię lniane. Dodać wcześniej wyjęte żółtka oraz przyprawy kurkumę, curry sól i pieprz czarny mielony do smaku. Wlać pięć łyżek oleju słonecznikowego i wszystko razem zmiksować.
Napełniać białka farszem. Można udekorować zieleniną.
Do wysokiego naczynia włożyć 25 dag twarogu, szczyptę koperku i siemię lniane. Dodać wcześniej wyjęte żółtka oraz przyprawy kurkumę, curry sól i pieprz czarny mielony do smaku. Wlać pięć łyżek oleju słonecznikowego i wszystko razem zmiksować.
Napełniać białka farszem. Można udekorować zieleniną.