czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jajka faszerowane to ciekawy i prosty pomysł na smaczne, niecodzienne śniadanie. Sprawdzą się nie tylko na Wielkanoc.

Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem

Składniki:

Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem

 

  • 4 jajka
  • 1/2 wędzonego pstrąga tęczowego
  • 1 ogórek kiszony
  • 1/2 małej cebuli
  • 1 łyżka majonezu
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i przekroić na pół.

Żółtka wyjąć do miseczki i rozgnieść widelcem.

Rybę pozbawić ości, ogórka zetrzeć na tarce o grubym oczku i odcisnąć, cebulę posiekać drobno. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i doprawić do smaku.

Pastą napełnić połówki jajek i udekorować plasterkami ogórka.

Smacznego.