kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Jajka faszerowane pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wyraziste, pikantnie doprawione pieczarki z nutą cytryny świetnie współgrają z delikatnymi w smaku jajkami. Całość dopełnia lekko ostra rukola.

Jajka faszerowane pieczarkami

Składniki:

Jajka faszerowane pieczarkami

podstawowe

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pieczarkami
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy i rozkrawamy na pół.

Pieczarki oczyszczamy i siekamy w plasterki. Na łyżce masła przesmażamy grzyby z drobno posiekana cebulką i dodatkiem soku z cytryny. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i płatkami chilli. Całość miksujemy ręcznym blenderem.

Na każdą połówkę jajka nakładamy porcje farszu oraz listki świeżej rukoli.

Posypujemy płatkami chilli.