Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane pieczarkami
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy i rozkrawamy na pół.
Pieczarki oczyszczamy i siekamy w plasterki. Na łyżce masła przesmażamy grzyby z drobno posiekana cebulką i dodatkiem soku z cytryny. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i płatkami chilli. Całość miksujemy ręcznym blenderem.
Na każdą połówkę jajka nakładamy porcje farszu oraz listki świeżej rukoli.
Posypujemy płatkami chilli.
Pieczarki oczyszczamy i siekamy w plasterki. Na łyżce masła przesmażamy grzyby z drobno posiekana cebulką i dodatkiem soku z cytryny. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i płatkami chilli. Całość miksujemy ręcznym blenderem.
Na każdą połówkę jajka nakładamy porcje farszu oraz listki świeżej rukoli.
Posypujemy płatkami chilli.