ania1904

ania1904

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Jajka faszerowane z borowikami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przed podaniem należy udekorować plasterkiem rzodkiewki i zielonymi kiełkami

Jajka faszerowane  z borowikami

Składniki:

Jajka faszerowane z borowikami

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane z borowikami
Jajka ugotuj na twardo.Przestudź,a następnie bardzo ostrym nożem poprzekrawaj je wzdłuż na pół.Z jaj wydrąż żółtka i część białka.Cebulę posiekaj.Zeszklij na oliwie z masłem,a następnie podsmaż z drobno pokrojonymi borowikami.Dopraw do smaku solą i pieprzem.Następnie grzyby wymieszaj z posiekanym koperkiem,żółtkami i białkami.Gotowym farszem napełnij łódeczki jajek.Wstaw do nagrzanego piekarnika.Piecz około 20 minut w temperaturze 180`C.