Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Jajka faszerowane z chrzanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 200
         
ocena: 0/5 głosów: 0

To banalnie prosty, ale niezwykle smaczny pomysł na faszerowane jajka, które sprawdzą się nie tylko jako propozycja świątecznego menu. Jajka są delikatne w smaku, lecz z wyraźną nutą chrzanu.

Jajka faszerowane z chrzanem

Składniki:

Jajka faszerowane z chrzanem

 

  • 3 jajka
  • 2 łyżki majonezu (płaskie)
  • 1/2-1 łyżeczka chrzanu ze słoiczka
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane z chrzanem

Jajka:

Jajka faszerowane z chrzanem
Jajka powinny być ugotowane na twardo. Można to zrobić nawet dzień wcześniej.

Jajka uprzednio ugotowane na twardo przekroić na pół, a następnie ze środka każdego z nich ostrożnie wyjąć żółtka.

Farsz:

Jajka faszerowane z chrzanem
Ilość chrzanu zależy od jego ostrości i naszych preferencji smakowych.

Żółtka dokładnie utrzeć z dodatkiem chrzanu oraz z majonezem.
Całość doprawić według własnego smaku za pomocą soli i pieprzu.

Wypełnanie:

Jajka faszerowane z chrzanem
Do wypełniania białek można użyć łyżeczki lub dekoratora do kremu.

Farszem napełnić puste białka.
Jajka udekorować zgodnie z uznaniem.