djkatee

djkatee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Jajka faszerowane z musztardą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne i niezbyt tuczące.

Jajka faszerowane z musztardą

Składniki:

Jajka faszerowane z musztardą

 

  • 5 jajek, 1 łyżka masła, 1 łyżka musztardy, sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane z musztardą
Jajka gotujemy na twardo i kroimy na połówki. Żeby te połówki jajek leżały ładnie na talerzu, ścinamy nieco białko. Następnie delikatnie wyjmujemy żółtka i wkładamy do miseczki. Rozgniatamy widelcem razem z masłem, i białkiem, które odcieliśmy, musztardą i przyprawami. Powstałą masę wkładamy na miejsce wcześniej wydrążonych żółtek. Możemy zrobić to maszynką do tortów- jajka będą efektywniej wyglądać.