kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Jajka faszerowane ziemniakami z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne i smakowite jajka z farszem ziemniaczanym z cebulką. Gdy mamy ugotowane jajka możemy je przygotować w kilka minut.

Jajka faszerowane ziemniakami z cebulką

Składniki:

Jajka faszerowane ziemniakami z cebulką

 

  • 2 jajka
  • 1 łyżka z czubkiem pokrojonych ziemniaków
  • 1/2 małej czerwonej cebuli
  • 1 łyżka majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane ziemniakami z cebulką
Jajka gotujemy na twardo, przekładamy do zimnej wody.
Wystudzone jajka obieramy ze skorupek, kroimy wzdłuż na połowy,wyjmujemy żółtka, rozdrabniamy widelcem lub drobno kroimy nożem.
Ziemniaki i cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Do miseczki przekładamy składniki na farsz i majonez, przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Farsz przekładamy do białek. Schładzamy.