Sposób przygotowania:
Roladki z grillowanego bakłażana
Ser feta kroimy w kosteczkę, umieszczamy w marynacie z oliwy, oregano i ziół prowansalskich. Pomidory suszone odsączamy z zalewy. Bakłażany kroimy na cienkie plastry wzdłuż za pomocą obieraczki do warzyw, posypujemy solą.
Gdy na bakłażanach zrobi się rosa, dokładnie myjemy plastry pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Bakłażany smarujemy oliwą i grillujemy na patelni grillowej. Na każdym plastrze bakłażana kładziemy kawałek sera feta i pomidory suszone, zwijamy roladki i spinamy je za pomocą wykałaczek, przed podaniem skrapiamy oliwą i obsypujemy oregano.
Gdy na bakłażanach zrobi się rosa, dokładnie myjemy plastry pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Bakłażany smarujemy oliwą i grillujemy na patelni grillowej. Na każdym plastrze bakłażana kładziemy kawałek sera feta i pomidory suszone, zwijamy roladki i spinamy je za pomocą wykałaczek, przed podaniem skrapiamy oliwą i obsypujemy oregano.