ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 187]

Jajka faszerowane żółtkami kaszą i podagrycznikiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jajka faszerowane żółtkami, kaszą jaglaną oraz podagrycznikiem można podać na święta Wielkanocne. Smaczne i zdrowe.

Jajka faszerowane żółtkami kaszą i podagrycznikiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane żółtkami kaszą i podagrycznikiem

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane żółtkami kaszą i podagrycznikiem
Ugotować sześć jajek na twardo i obrać z łupinek. Każde jajko przekroić na pół. Wybrać z nich żółtka i zmiksować z dodatkiem 2 łyżek koziego twarożku, dwóch łyżek ugotowanej kaszy jaglanej oraz 2 łyżkami podagrycznika i łyżką oleju słonecznikowego.

Masę doprawić szczyptą kurkumy, curry, solą i pieprzem do smaku.

Napełniać wcześniej przekrojone białka.
Jajka faszerowane żółtkami kaszą i podagrycznikiem
Ugotować sześć jajek na twardo i obrać z łupinek.
Jajka faszerowane żółtkami kaszą i podagrycznikiem
Każde jajko przekroić na pół i wybrać z nich żółtka.
Jajka faszerowane żółtkami kaszą i podagrycznikiem
Do wysokiego naczynia wkładamy twarożek kaszę podagrycznik.
Jajka faszerowane żółtkami kaszą i podagrycznikiem
Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania gładkiej masy.