eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Jajka łososiowe Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszne jajka faszerowane wędzonym łososiem,przekąska nie tylko na święta Wirlkanocne.

Jajka łososiowe Eli Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jajka łososiowe Eli

 

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 10 dkg wędzonego łososia w plasterkach
  • 3 łyżki majonezu Kieleckiego
  • kilka gałązek koperku
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka łososiowe Eli
Jajka przekroić wzdłuż na pół.Ostrożnie wyjąć żółtka i włożyć do miseczki.Łososia bardzo drobno posiekać.Umyty i osuszony koperek posiekać.Żółtka dokładnie rozgnieść widelcem,dodać łososia,koperek,majonez,przyprawić pieprzem i wymieszać.Masę nakładać do szprycki do kremów z końcówką z dużą gwiazdką i wyciskać do połówek białek.Smacznego!
Jajka łososiowe Eli
Etap 1

Tagi:

jajko jajka