szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Jajka na gotowanych pieczarkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Jajka sadzone podane w trochę inny sposób a mianowicie na gotowanych pieczarkach. To pyszne śniadanie lub dodatek do obiadu.

Jajka na gotowanych pieczarkach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka na gotowanych pieczarkach

 

Sposób przygotowania:

Jajka na gotowanych pieczarkach
Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy na plasterki. Pieczarki wrzucamy do gotującej się lekko osolonej wody i gotujemy w niej 5 minut. Po tym czasie odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wbijamy na niego jajka. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gdy się zetną z jednej strony przewracamy na druga i dodajemy na patelnię pieczarki. Całość przekładamy na talerz i posypujemy z wierzchu posiekanym drobno szczypiorkiem.
Jajka na gotowanych pieczarkach
Pieczarki obieramy i kroimy na cienkie plasterki
Jajka na gotowanych pieczarkach
Pieczarki wrzucamy na lekko osolony wrzątek i gotujemy
Jajka na gotowanych pieczarkach
Na patelnię wbijamy jajka i dorpawiamy solą i pieprzem
Jajka na gotowanych pieczarkach
Szczypiorek drobno siekamy i posypujemy nim gotowe danie

Tagi:

jajko jajka