beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Jajka sadzone pod pieczarkową pierzynką

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Fajny i smaczny pomysł na jajka sadzone podane inaczej. Polecam

Jajka sadzone pod pieczarkową pierzynką

Składniki:

Jajka sadzone pod pieczarkową pierzynką

 

  • 6 jajek,
  • 10-15 sztuk pieczarek,
  • 1 czubata łyżka masła,
  • 1/2 cebuli,
  • 10 dag żółtego sera,
  • 2 łyżki siekanej natki pietruszki,
  • olej do smażenia,
  • sól, pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Jajka sadzone pod pieczarkową pierzynką
Pieczarki umyć, drobno pokroić, wrzucić na patelnię. Gdy puszczą sok odlać. Dodać masło do pieczarek. Na rozgrzane dodać pokrojoną drobno cebulę. Wymieszać i przesmażyć. Obsypać solą i pieprzem. Zdjąć z patelni. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wbijamy jajka. Gdy zaczną się ścinać obsypać gorącymi pieczarkami. Na wierzchu posypać startym żółtym serem. Gdy zacznie się rozpuszczać obsypać posiekaną natką. Jeśli ktoś lubi rzadkie jajko nie ścinamy do końca.