Sposób przygotowania:
Jajka sadzone z pieczarkami i tzatzikami
Na patelni rozgrzać trochę oleju. Wrzucić do niego pokrojone w półplasterki pieczarki i pokrojoną w kostkę cebulę. Usmażyć je razem. Jak płyn z grzybów odparuje, doprawić je do smaku solą i pieprzem. Grzyby zdjąć z patelni. Na patelnię wlać jeszcze trochę oleju, rozgrzać go, wbić jajka. Jajka oprószyć lekko solą i posypać przyprawą do kurczaka, usmażyć na sadzone (można je polewać gorącym olejem do ścięcia lub smażyć najpierw z jednej strony, potem delikatnie odwrócić i smażyć z drugiej strony. Usmażone jajka przełożyć na talerzyki. Każdą porcję posypać usmażonymi pieczarkami i polać sosem tzatziki. Można je dodatkowo posypać posiekanym szczypiorkiem.